Historien bak oppskriften

Påsken er en tid for kos, men det betyr ikke at vi må fylle påskeeggene med raffinert sukker og kunstige tilsetningsstoffer. Hjemmelaget påskegodteri har lange tradisjoner, og mange familier har sine egne oppskrifter på naturlig søte godbiter laget av tørket frukt, nøtter og kakao.

Jeg begynte å lage disse godbitene da jeg ønsket et sunnere alternativ til butikkjøpt påskegodteri. Med barn i huset vet jeg hvor gøy det er å lage noe sammen på kjøkkenet, og disse små sjokoladebitene er både enkle og morsomme å lage. De er naturlig søte, næringsrike og passer perfekt som en liten påskesnack. Barna elsker å rulle dem i kokos, hakkede nøtter eller smeltet sjokolade.


Næringsinnhold per porsjon

NæringsstoffMengdeViktige vitaminer og mineraler
KalorierCa. 80 kcalVitamin E, magnesium, jern
Proteiner2 gViktig for muskler og energi
Fett4 gSunt fett fra nøtter og kokosolje
Karbohydrater10 gNaturlig sødme fra dadler
Fiber2 gBra for fordøyelsen

Smak og tekstur

Disse sjokoladebitene er en perfekt kombinasjon av sødme, kremethet og en lett crunch. Når du tar en bit, kjenner du først den myke, litt seige konsistensen fra dadlene. Så kommer den rike sjokoladesmaken fra kakaoen, som balanseres med en mild nøtteaktig smak og en anelse kanel.

Jeg elsker hvordan kokosflakene gir en lett og luftig følelse, mens de hakkede nøttene tilfører en behagelig sprøhet. En liten klype havsalt fremhever sjokoladesmaken enda mer og gir en deilig kontrast til sødmen. Disse godbitene er akkurat passe søte, fyldige og helt uimotståelige – perfekt for små og store påskeelskere.


Mine erfaringer, tips og minner

Da jeg først laget disse påskegodbitene, ble jeg overrasket over hvor raskt de forsvant! Barna var med og rullet kulene i forskjellige topping, og vi endte opp med en herlig blanding av kokos, nøtter og sjokolade.

Mitt beste tips er å bruke ferske, myke dadler – de gir best smak og konsistens. Hvis massen blir for klissete, kan du tilsette litt mer nøtter eller havregryn. For ekstra luksus kan du dyppe kulene i smeltet mørk sjokolade og la dem stivne i kjøleskapet. Jeg liker å lage en stor porsjon og oppbevare dem i en tett boks – da har vi alltid en sunn snacks tilgjengelig i påsken.


Forslag til tilbehør

TilbehørHvorfor det passer
Friske jordbær og blåbærGir friskhet og naturlig sødme
Mørk sjokolade (70 %)For en ekstra sjokoladeboost
Hjemmelaget bringebærsausGir en syrlig kontrast til det søte
Grønn te eller urteteLett drikke som balanserer smaken
Knuste mandler og pistasjnøtterEkstra crunch for mer tekstur

  

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 80 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Grunnbase
  • 150 g dadler, uten stein
  • 50 g mandler eller cashewnøtter
  • 1 ss honning eller lønnesirup
  • 2 ss rå kakao
  • ½ ts vaniljepulver
  • ½ ts kanel
  • 1 ss kokosolje
  • Topping (valgfritt)
  • 30 g revet kokos
  • 30 g hakkede pistasjnøtter
  • 30 g finhakkede mørke sjokoladebiter

STEG FOR STEG:

  1. Bløtlegg dadlene
    Legg dadlene i varmt vann i ca. 10 minutter for å gjøre dem mykere og lettere å blende.

  2. Mal nøttene
    Ha mandler eller cashewnøtter i en foodprosessor og kjør til de blir grovhakket.

  3. Lag massen
    Hell av vannet fra dadlene og ha dem i foodprosessoren sammen med nøttene. Tilsett kakao, honning, vanilje, kanel og kokosolje. Kjør til alt er godt blandet og du har en myk, formbar masse.

  4. Form godbitene
    Rull massen til små kuler eller form dem som små egg.

  5. Topp med garnityr
    Rull kulene i kokos, hakkede nøtter eller mørk sjokolade. Legg dem på et brett og sett dem i kjøleskapet i 30 minutter før servering.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment