Historien bak oppskriften

Pavlova er en dessert fra Australia og New Zealand, laget til ære for ballerinaen Anna Pavlova. Den sprø, luftige marengsen med krem og frukt ble raskt populær. Første gang jeg smakte pavlova, ble jeg fascinert av kontrastene. Sprø utside, myk innside og frisk topping var en perfekt kombinasjon. Jeg ville lage en sunnere versjon med mindre sukker og mer naturlige ingredienser. Derfor bruker jeg gresk yoghurt i stedet for fløte og naturlig søtning. Ananas gir en tropisk friskhet, mens ristede kokosflak gir ekstra smak.


Næringsinnhold per porsjon

NæringsstofferMengde per porsjonViktige vitaminer/mineraler
KalorierCa. 210 kcalVitamin C (fra ananas), kalsium (fra yoghurt)
Proteiner6 gMagnesium, sink
Fett8 gSunne fettsyrer fra nøtter og kokos
Sukker10 gNaturlig fruktsukker, ingen raffinert sukker

Smak og tekstur

Pavlova er en dessert med spennende kontraster. Marengsen er sprø utenpå, men seig og myk inni. Den greske yoghurten gir en frisk syrlighet som balanserer den søte ananasen. Kokosflakene gir en lett nøtteaktig smak. Når du tar en bit, møter du først den knasende marengsen, så den myke yoghurten, før frukten gir en frisk avslutning. Kombinasjonen av søtt, syrlig og sprøtt gjør denne desserten uimotståelig.


Min erfaring, tips og minner

Jeg elsker pavlova fordi den alltid imponerer gjestene mine, men likevel er overraskende enkel å lage. Første gang jeg laget den, var jeg nervøs for at marengsen ikke skulle bli perfekt, men hemmeligheten er å piske eggehvitene sakte og jevnt. En annen ting jeg har lært er at eddik og maizena gjør marengsen mer stabil og gir den den perfekte seigheten inni. Jeg pleier å lage denne ananasversjonen om sommeren, spesielt når vi har grillkvelder i hagen. Den føles lett og frisk, og den passer så godt etter et måltid med grillet fisk eller kylling.


Passende tilbehør

TypeForslag
DrikkeGrønn te, sitronvann, hvitvin
Ekstra fruktMango, pasjonsfrukt, bringebær
Is eller sorbetBringebærsorbet, mangosorbet
ToppingsHakkede mandler, ristede sesamfrø, honningdryss

 

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

 
Porsjoner: 6 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 210 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Marengsbunn
  • 4 eggehviter
  • 150 g sukrinmelis
  • 1 ts maizena
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1/2 ts kardemomme
  • Yoghurtkrem
  • 3 dl gresk yoghurt (naturell)
  • 1 ss honning
  • 1 ts vaniljepulver
  • Topping
  • 200 g fersk ananas i terninger
  • 2 ss ristede kokosflak
  • 2 ss hakkede mandler eller hasselnøtter

STEG FOR STEG:

  • Forvarm ovnen til 120°C og kle et stekebrett med bakepapir.
  • Pisk eggehvitene stive i en ren bolle. Tilsett sukrinmelis litt etter litt mens du pisker videre til marengsen blir blank og fast.
  • Bland inn maizena, hvitvinseddik og kardemomme forsiktig med en slikkepott.
  • Form marengsen til en rund bunn på bakepapiret. Lag en liten fordypning i midten for fyllet.
  • Stek i ovnen på 120°C i ca. 1,5 time, til marengsen er sprø på utsiden, men fortsatt myk inni.
  • La den avkjøles helt på rist før du legger på fyllet.
  • Lag yoghurtkremen ved å blande gresk yoghurt med honning og vaniljepulver.
  • Skjær ananasen i små terninger og rist kokosflakene lett i en tørr panne.
  • Montering: Fordel yoghurtkremen over marengsbunnen, topp med ananas, ristede kokosflak og hakkede nøtter.
  • Server umiddelbart, gjerne med en kopp grønn te eller en frisk bringebærsorbet ved siden av.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment