Skagenrøre med yoghurt og dill – lett og sommerlig

Jeg husker første gang jeg smakte Skagenrøre – det var på en liten kafé på svenskekysten. Den var kremet, frisk og full av havets gode smaker. Tradisjonelt lages den med majones og crème fraîche, men jeg liker å gjøre den litt lettere. Derfor byttet jeg ut det meste med yoghurt – og vet du hva? Det gjør smaken enda mer frisk og sommerlig. Denne oppskriften har etter hvert blitt fast innslag på mine sommerlunsjer og hagefester. Skagenrøre har røtter i svensk matkultur, men har for lengst funnet veien inn i norske hjem – og hjerter.


Næringsinnhold per hovedingrediens (ca.)

IngrediensVitaminerFettSukkerProteiner
RekerB12, D, ELavt0 gHøyt
Yoghurt naturellB2, B12, KalsiumLavtLavtMiddels
RødløkC, B6LavtNaturligLavt
DillA, CLavt0 gLavt
SitronsaftC0 g0 g0 g

Smak og tekstur

Skagenrøren smaker friskt, lett syrlig og har et lite hint av hav. Yoghurten gir en silkemyk base som føles lett og kremet i munnen, mens rekene tilfører både salt og sødme. Løken gir et lite bitt, og dillen løfter retten med sin grønne, nordiske aroma. Jeg elsker hvordan alle ingrediensene utfyller hverandre – det er som en liten smakseksplosjon, men på en veldig balansert måte. Sitronen binder det hele sammen og gir et løft som gjør retten ekstra levende. Dette er virkelig sommer på en skje!


Min erfaring og tips

Jeg lager denne retten ofte når jeg skal ha gjester. Det er noe med kombinasjonen av reker, yoghurt og dill som får folk til å smile. Jeg har til og med brukt røren som fyll i pitabrød sammen med ruccola og agurk – det anbefales! Et annet lite triks jeg gjør, er å la røren stå litt i kjøleskapet før servering – da får smakene virkelig satt seg. Jeg har mange gode minner med denne retten – særlig fra late søndager i hagen med familien. En skål Skagenrøre og et glass sprudlende vann – det er lykke for meg.


Passende tilbehør

TilbehørHvorfor det passer
Grovt surdeigsbrødGir god tyggemotstand og metter godt
Kokt eggMildt og proteinrikt – perfekt topping
SitronbåterFrisker opp smaken ved servering
SalatbladerFin måte å servere røren som små wraps
Sprøstekte rugchipsKnasende godt kontrast til myk røre

 

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 180 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Rekerøre:
  • 300 g rensede reker (gjerne håndpillede)
  • 1,5 dl mager naturell yoghurt
  • ½ rødløk, finhakket
  • 1 ss fersk dill, finhakket
  • 1 ss sitronsaft (ferskpresset)
  • Salt og pepper etter smak
  • Eventuelt: 1 ts dijonsennep for ekstra smak
  • Servering (valgfritt tilbehør):
  • Grovt surdeigsbrød eller rugbrød
  • Agurkskiver
  • Kokte egg i båter
  • Ekstra sitronbåter
  • Fersk dill til pynt

STEG FOR STEG:

    1. Rens rekene, og la dem renne godt av seg hvis de har vært fryst.

    2. Bland yoghurt, finhakket rødløk, dill og sitronsaft i en bolle. Smak til med salt og pepper. Du kan også tilsette dijonsennep for en skarpere smak.

    3. Vend rekene forsiktig inn i yoghurtdressingen slik at de ikke blir most.

    4. La røren hvile i kjøleskap i minst 30 minutter før servering for å få best mulig smak.

    5. Server Skagenrøren på grovt brød, i salatblader, eller som små tapas med agurk som base. Topp gjerne med et kokt egg og en kvast dill.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment