Sjokolade Langpanne med Glasur – En Klassisk Favoritt for Store Anledninger

Sjokolade langpanne er en av Norges mest populære kaker, kjent for sin saftige konsistens og fyldige sjokoladesmak. Den store langpanneformen gjør den perfekt for bursdager, skolearrangementer eller andre sammenkomster. Glasuren, som er rik på kakao og smør, setter prikken over i-en. Jeg elsker sjokolade langpanne fordi den alltid er en sikker vinner og enkel å lage.


Næringsinnhold og Vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Hvetemel (300 g)B-vitaminer, Jern0.50.36
Sukker (300 g)Ingen betydelig03000
Smør (200 g)Vitamin A, E16400.2
Egg (4 stk)B12, D, Jern20128
Kakao (50 g)Magnesium, Antioksidanter7105
Melk (2 dl)Vitamin D, Kalsium7106

Smak og Tekstur

Sjokolade langpanne har en saftig og luftig kakebunn, med en intens og balansert sjokoladesmak. Glasuren tilfører en rik, søt og kremet topping som smelter i munnen. Jeg elsker hvordan kaken er både lett å spise og utrolig tilfredsstillende – en perfekt kombinasjon av mykhet og sødme.


Mine Erfaringer og Tips

Jeg lager sjokolade langpanne til nesten alle store anledninger. En gang toppet jeg glasuren med kokosdryss – det ble en stor hit! Mitt beste tips er å la kaken avkjøle helt før du påfører glasuren, slik at den ikke smelter. For en ekstra saftig kake, tilsett litt kaffe i røren – det fremhever sjokoladesmaken.


Forslag til Serveringsmåter

TilbehørBeskrivelse
KokosdryssKlassisk topping som gir tekstur
Hakkede nøtterTilfører en sprø og smakfull kontrast
Friske bærGir en frisk og syrlig balanse
Pisket kremLett og luftig tillegg
IskremPerfekt for en dekadent dessertvariant

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,

Saftig sjokoladekake i langpanne med silkemyk glasur

Porsjoner: 12 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 320 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Kake:
  • 4 egg
  • 3 dl sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 4 ss kakao
  • 200 g smør
  • 2 dl melk
  • 1 ts vaniljesukker
  • Glasur:
  • 200 g melis
  • 4 ss smør
  • 3 ss kakao
  • 4 ss sterk kaffe (alternativ: melk)

STEG FOR STEG:

  • Forvarm ovnen til 180°C.
  • Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.
  • Smelt smøret og tilsett melk. Bland godt.
  • Sikt mel, kakao, bakepulver og vaniljesukker, og rør dette forsiktig inn i eggedosisen.
  • Tilsett smør- og melkeblandingen, og rør til en jevn røre.
  • Hell røren i en smurt langpanne og stek i 25-30 minutter, eller til kaken er gjennomstekt.
  • Lag glasuren ved å smelte smøret og blande det med melis, kakao og kaffe (eller melk).
  • Smør glasuren på kaken når den er avkjølt.
  • Pynt eventuelt med bær eller kokosflak for ekstra smak og dekor.

 

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment