Historien bak retten

Pasta med pølse og ostesaus er en populær hverdagsrett som kombinerer enkelhet og smak. Denne retten er rask å lage og passer perfekt for travle dager. Inspirert av italiensk pasta og amerikanske mac & cheese-varianter, er dette en komfortrett som alltid faller i smak. Jeg elsker denne retten fordi den er både barnevennlig og lett å tilpasse med ulike ingredienser.


Næringstabell for ingredienser

IngrediensVitaminer og mineralerFettSukkerProteiner
PastaKarbohydrater, jern, fiber1 g1 g7 g
PølseProtein, natrium, jern15 g1 g13 g
Revet ostKalsium, fosfor, vitamin A29 g0 g38 g
FløteVitamin D, kalsium35 g3 g2 g
SmørVitamin A, kalsium81 g0 g1 g

Smak og tekstur

Denne retten kombinerer kremet ostesaus med saftige biter av pølse og al dente pasta. Den rike, fyldige smaken av sausen balanseres av pølsens salt og krydder. Jeg elsker hvordan sausen dekker pastaen jevnt, og hvordan pølsestykkene gir retten en tilfredsstillende tekstur.


Min erfaring, tips og minner om retten

Pasta med pølse og ostesaus er min løsning når jeg vil lage noe raskt som hele familien elsker. Jeg husker spesielt en søndag der denne retten ble servert med en frisk grønn salat ved siden av – det ble en umiddelbar hit. Et tips er å bruke flere typer ost for en mer kompleks smak, og å tilsette litt muskat i sausen for ekstra dybde.


Tilbehørstabell

TilbehørBeskrivelse
Grønn salatLett og frisk kontrast til den rike retten
HvitløksbrødSprøtt brød som passer perfekt til ostesausen
Dampede grønnsakerTilfører ekstra næring og friskhet
Stekt soppEn jordaktig smak som balanserer retten
Et glass lett rødvinKomplementerer den kremete smaken

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 600 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser:
  • 300 g pasta (f.eks. penne eller fusilli)
  • 200 g pølse (f.eks. chorizo, bratwurst eller røkte pølser), i biter
  • 2 ss smør
  • 2 dl kremfløte
  • 100 g revet ost (Cheddar, Jarlsberg eller Mozzarella)
  • 1/4 ts muskatnøtt
  • Salt og pepper etter smak
  • Topping:
  • 50 g parmesan, revet
  • 1 ss fersk persille, hakket (valgfritt)

STEG FOR STEG:

  • Kok pastaen i rikelig saltet vann til den er al dente, i henhold til pakkeanvisningene. Hell av vannet, men spar 1 dl pastavann.
  • Varm en stor panne over middels varme og smelt smøret. Stek pølsebiter til de er gyllenbrune og gjennomvarme. Sett til side.
  • I samme panne, hell i kremfløte og la det småkoke i 2-3 minutter.
  • Tilsett revet ost og rør til den er smeltet og sausen er jevn. Smak til med muskatnøtt, salt og pepper.
  • Vend den kokte pastaen inn i sausen og bland godt. Tilsett litt pastavann for å justere sausen om nødvendig.
  • Ha pølsebiter tilbake i pannen og rør forsiktig for å blande alt sammen.
  • Server retten varm med revet parmesan og fersk persille på toppen.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment