Historien bak luksuriøs pannacotta med kondensert melk

Pannacotta er en klassisk italiensk dessert kjent for sin silkemyke konsistens og rike smak. Den har blitt populær over hele verden for sin enkelhet og eleganse. Denne varianten med kondensert melk gir et moderne og luksuriøst preg. Jeg oppdaget denne oppskriften da jeg lette etter noe spesielt til en familiemiddag, og den har siden blitt en av mine favoritter. Toppingen av tropiske frukter gir en frisk og eksotisk dimensjon, som gjør den perfekt til både sommerfester og rolige kvelder hjemme. Det er en dessert som alltid imponerer og bringer glede.


Næringstabell per porsjon

NæringMengde per porsjon
Proteiner4 g
Fett10 g
Karbohydrater20 g
Fiber1 g
Vitamin C12% av anbefalt daglig inntak
Kalsium15%
Vitamin A8%
Jern2%

Smak og tekstur

Det jeg elsker mest med denne desserten, er hvordan den balanserer kremete fylde med friskhet. Den silkemyke pannacottaen smelter i munnen, og den delikate sødmen fra kondensert melk balanseres perfekt av syrligheten fra pasjonsfrukten. Mangoen tilfører naturlig sødme og en tropisk tone, mens pistasjnøttene gir en herlig crunch som kontrast til den myke pannacottaen. Aromaen av vanilje, kombinert med fruktene, skaper en eksotisk og forførende duft. Det er som en liten reise til varmere strøk i hver eneste skje.


Mine erfaringer og tips

Jeg husker første gang jeg serverte denne desserten, det var til en bursdag, og gjestene elsket den! Et tips fra meg er å bruke silikonformer om du ønsker å servere pannacottaen på en tallerken i stedet for i glass. For en ekstra luksuriøs vri kan du tilsette et dryss av revet hvit sjokolade på toppen. Hvis du ønsker en melkefri versjon, er kokosmelk en fantastisk erstatning for kremfløte. Jeg liker også å eksperimentere med forskjellige frukter, som granateple eller bær, avhengig av sesong.


Forslag til tilbehør

TilbehørBeskrivelse
FruktsalatEn blanding av mango, ananas og kiwi.
Mørk sjokoladeRevet for en bitter kontrast.
KokosflakLett ristede for en ekstra eksotisk smak.
Pisket kremLett søtet for en myk topping.
VaniljeisPerfekt til å balansere den fyldige pannacottaen.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 6 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 220 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Pannacotta:
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl lett kondensert melk
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 4 plater gelatin
  • 1 ss honning (eller lønnesirup som alternativ)
  • Topping:
  • 1 pasjonsfrukt per porsjon
  • 1 moden mango, i tynne skiver
  • 1 ss hakkede pistasjnøtter

STEG FOR STEG:

  1. Forbered gelatinen: Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter til de mykner.
  2. Varm opp fløteblandingen: I en kjele, varm opp kremfløte, kondensert melk, vaniljeekstrakt og honning på middels varme. Unngå at blandingen koker.
  3. Tilsett gelatinen: Ta kjelen av varmen. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme fløteblandingen til de er oppløst.
  4. Hell i former: Fordel blandingen jevnt i seks små dessertskåler eller glass. Avkjøl i romtemperatur før du setter dem i kjøleskapet i minst 3 timer.
  5. Pynt og server: Rett før servering, topp hver pannacotta med pasjonsfrukt, mangoskiver og hakkede pistasjnøtter. Server kald.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment