En sunnere påskefavoritt for store og små

Påsken er en tid for kos, god mat og små søte overraskelser. Jeg har alltid elsket de tradisjonelle påskebollene, men ville lage en versjon som passet for hele familien – også de som ønsker å spise mindre karbohydrater. Inspirert av klassiske hveteboller, men laget med mandelmel og kokosmel, har disse små bollene en deilig myk konsistens og en nydelig krydret smak. De er søtet naturlig med Sukrin Gold og får en ekstra varm aroma fra kanel og kardemomme. Perfekt til en kopp te eller som en liten påskegodbit i matpakken til barna.


Næringsinnhold per bolle

NæringsstoffMengde per bolleHelsefordeler
KalorierCa. 120 kcalGir energi uten raske karbohydrater
Protein4 gViktig for muskler og metthetsfølelse
Fett8 g (fra mandelmel og smør)Sunt fett som gir langvarig energi
Karbohydrater3 gLavt innhold, passer for lavkarbo-kosthold
Kostfiber2 gBra for fordøyelsen
Sukker1 g (naturlig fra Sukrin Gold)Stabiliserer blodsukkeret bedre enn raffinert sukker
Vitamin E0,4 mgStyrker immunforsvaret
Magnesium15 mgViktig for muskler og nerver
Jern0,6 mgBidrar til god oksygentransport i blodet

Smak og tekstur – myke, luftige og aromatiske

Det første du merker når du tar en bit av disse bollene, er hvor myke og saftige de er, til tross for at de ikke inneholder vanlig hvetemel. Mandelmelet gir en naturlig nøtteaktig sødme, mens kokosmelet gir en lett luftighet. Sukrin Gold tilfører en mild karamellaktig smak, som balanseres perfekt med krydder som kanel og kardemomme. Jeg elsker hvordan disse bollene fyller kjøkkenet med en varm og krydret duft mens de steker i ovnen. De har en lett sprø skorpe når de er nystekte, men forblir deilige og myke på innsiden.


Mine erfaringer, minner og tips

Påske er en tid hvor jeg alltid har bakt noe spesielt til familien, og disse lavkarbobollene har blitt en fast favoritt. De er så enkle å lage at barna mine elsker å hjelpe til – spesielt med å rulle bollene og drysse over kanel. Et lite tips fra meg: Server dem med litt kremost eller sukkerfri sjokoladepålegg for en ekstra godbit. For de som liker en friskere smak, kan du tilsette litt revet appelsinskall i deigen. Jeg lager ofte en dobbel porsjon, for disse forsvinner fort fra kjøkkenbenken.


Tilbehør som passer godt

TilbehørHvorfor det passer
Sukkerfri sjokoladesausGir en fyldig sødme som balanserer krydderet
Friske bærLett syrlighet gir en fin kontrast
Kremost med vaniljeKremet og mildt søtt uten tilsatt sukker
Mandelmelk med kanelEn varm og krydret drikke som passer til bollene
Hakkede nøtterGir ekstra crunch og god smak

  

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 120 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Tørrvarer:
  • 3 dl mandelmel
  • 1 ss kokosmel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • ½ ts kardemomme
  • 1 klype salt
  • Våte ingredienser:
  • 2 egg
  • 2 ss smeltet smør eller kokosolje
  • 1 ss Sukrin Gold eller honning
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • Revet skall av ½ appelsin (valgfritt)
  • Pynt:
  • Litt kanel og Sukrin Gold til dryss
  • Smeltet sukkerfri sjokolade (valgfritt)

STEG FOR STEG:

  • Forvarm ovnen til 180°C og kle et stekebrett med bakepapir.
  • Bland de tørre ingrediensene (mandelmel, kokosmel, bakepulver, kanel, kardemomme og salt) i en stor bolle.
  • Visp eggene lett i en annen bolle, og tilsett smeltet smør, Sukrin Gold, vaniljeekstrakt og revet appelsinskall.
  • Bland de våte og tørre ingrediensene til en jevn deig. Deigen vil være litt klissete, men fast nok til å formes.
  • Form små boller med hendene eller en skje, og plasser dem på stekebrettet.
  • Dryss over litt kanel og Sukrin Gold, og stek bollene i 12-15 minutter, til de er gyldne og faste.
  • Avkjøl bollene på rist, og pynt eventuelt med smeltet sukkerfri sjokolade.
  • Nyt bollene lune, gjerne med en kopp varm kakao eller litt kremost og bær på toppen.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment