Historie

Disse havrepannekakene oppstod en morgen da jeg ønsket en sunn, glutenfri frokost som var enkel å lage. Ved å bruke havremel og naturlige ingredienser, fant jeg en oppskrift som gir både energi og god smak. Jeg ønsket å lage noe som kunne minne om tradisjonelle pannekaker, men med et moderne og sunnere preg. Familien min elsker disse, og de har blitt en favoritt til både hverdager og late helgemorgener. Det beste er hvor fleksibel oppskriften er – du kan bruke sesongens bær eller legge til det du liker best.


Tabell: Næring og vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Havremel (2 dl)B1, magnesium, fiber3,50,68
Mandelmelk (1 dl)E, magnesium, kalsium211
Egg (2 stk)A, D, B12, protein100,412
Kanel (½ ts)Antioksidanter000
Bær (1 dl)C, antioksidanter0,230,5

Smak og tekstur

Havrepannekakene er myke og luftige, med en mild nøtteaktig smak fra havremelet. Et hint av kanel tilfører varme og dybde, og mandelmelken gir en kremet, rund tone. Når de stekes, får de en lett gyllen overflate som gir en delikat sprøhet, mens innsiden forblir luftig. Når pannekakene toppes med friske bær, tilfører det en herlig syrlighet som balanserer den myke sødmen i røren. Hver bit gir en kombinasjon av letthet og fylde, og det beste er hvordan de kan varieres med topping etter sesong.


Min erfaring og tips

Jeg elsker å lage disse pannekakene på søndager når jeg har tid til en rolig frokost. En gang laget jeg dem med litt moset banan i røren, og det ga en naturlig sødme som barna mine elsket. For å få pannekakene ekstra luftige, visper jeg eggehvitene stive før jeg vender dem inn i røren. Dette er også et godt tips om du vil imponere gjester! En annen favoritt er å bruke hakkede nøtter eller chiafrø i røren for å gjøre pannekakene enda mer næringsrike. For meg er disse pannekakene en perfekt start på dagen!


Tabell: Tilbehør

TilbehørNæringsinnhold
Friske blåbærC-vitamin, antioksidanter
Sukkerfritt syltetøyLavere sukker
Hakkede mandlerSunt fett, magnesium
Gresk yoghurtProtein, kalsium

 

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

 
Porsjoner: 2 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 220 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Pannekaker:
  • 2 dl glutenfritt havremel
  • 1 dl mandelmelk (eller annen plantebasert melk)
  • 2 egg
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts kanel
  • ½ ts vaniljeekstrakt
  • 1 klype salt
  • Tilbehør:
  • 1 dl friske bær (bringebær, blåbær eller jordbær)
  • 2 ss hakkede mandler eller valnøtter
  • 1 ss gresk yoghurt (valgfritt)

STEG FOR STEG:

  1. I en stor bolle, bland havremel, bakepulver, kanel og salt.
  2. I en annen bolle, visp sammen egg, mandelmelk og vaniljeekstrakt.
  3. Hell de våte ingrediensene over i de tørre, og rør til en jevn røre. La røren hvile i 5 minutter for å svelle.
  4. Varm en non-stick stekepanne på middels varme og tilsett litt kokosolje eller smør.
  5. Hell ca. 2 ss røre per pannekake i pannen, og stek i 2–3 minutter på hver side til de er gyllenbrune.
  6. Stable pannekakene på en tallerken og topp med friske bær, nøtter og en skje yoghurt. Server umiddelbart.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment