Historien Bak Lavkarbo Kyllinggryte med Brokkoli

Denne lavkarbo-gryten med kylling, brokkoli og ost er inspirert av klassiske hverdagsretter. Jeg ønsket å lage noe sunt, enkelt og smakfullt. Gryten kombinerer saftig kylling, sprø brokkoli og en kremet saus som smelter sammen med gyllen ost. Denne retten har blitt en favoritt i familien vår. Jeg lager den ofte når vi ønsker en rask og næringsrik middag. Kombinasjonen av kremet saus og gratinert ost gjør den til en vinner på middagsbordet.


Næringsinnhold og Vitaminer

IngrediensVitaminer og MineralerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
KyllingfiletVitamin B6, fosfor, protein3.00.024.0
BrokkoliVitamin C, K, folat, fiber0.21.72.8
KremfløteKalsium, vitamin A, D19.02.02.0
OstKalsium, fosfor, vitamin B129.00.17.0
SmørVitamin A, D11.00.00.0

Smak og Tekstur

Denne retten er en perfekt kombinasjon av smaker og teksturer. Kyllingen er mør og saftig, mens brokkolien gir en frisk kontrast med sin sprø tekstur. Den kremete sausen er fyldig og rik, med en mild smak av muskat og hvitløk. Osten på toppen smelter til en gyllen og sprø skorpe. Resultatet er en gryte som både metter og gir en følelse av velbehag.


Min Erfaring og Tips

Jeg husker første gang jeg lagde denne gryten – hele familien ble sittende i stillhet fordi alle nøt maten så mye. Et tips fra meg er å bruke en ost med sterkere smak, som parmesan eller cheddar, hvis du ønsker mer dybde. Jeg liker også å variere med grønnsaker; noen ganger tilsetter jeg sopp eller spinat for å gjøre gryten enda mer spennende. Dette er en rett som er perfekt å lage på forhånd – smaken blir enda bedre dagen etter, og det gjør middagen superenkel når du har det travelt.


Tilbehør

TilbehørBeskrivelse
BlomkålrisEt lavkarbovennlig alternativ til vanlig ris.
Grønn salatFrisk og enkel med agurk, tomat og vinaigrette.
Dampet aspargesLett og delikat tilbehør.
Ristede nøtterGir crunch og en nøtteaktig smak.
Sukkerfri surkålEt syrlig alternativ som gir god balanse.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 400 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser:
  • 400 g kyllingfilet, skåret i biter
  • 300 g brokkoli, delt i små buketter
  • 1 liten løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 dl kremfløte
  • 150 g revet ost (f.eks. cheddar eller Jarlsberg)
  • Krydder:
  • ½ ts muskat
  • Salt og pepper etter smak
  • 1 ss smør (til steking)

STEG FOR STEG:

  • Forbered ingrediensene: Kutt kyllingfilet i jevne biter og del brokkolien i små buketter. Finhakk løk og hvitløk.
  • Stek kyllingen: Varm smøret i en stor panne på middels varme. Stek kyllingbitene til de er gylne og gjennomstekte, ca. 5 minutter. Ta dem ut av pannen og sett til side.
  • Fres grønnsakene: I samme panne, fres løk og hvitløk til de er myke og aromatiske, ca. 3 minutter.
  • Lag sausen: Tilsett kremfløte i pannen, rør inn muskat, salt og pepper. Kok opp og senk varmen slik at sausen småkoker.
  • Tilsett brokkoli og kylling: Legg brokkolibuketter og stekt kylling i sausen. La det småkoke i 5 minutter til brokkolien er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand.
  • Topp med ost: Dryss over revet ost, sett på lokk, og la osten smelte i 2–3 minutter. Alternativt kan du gratinere retten i ovnen under grill i ca. 5 minutter.
  • Server: Server gryten varm med en frisk grønn salat eller dampet asparges som tilbehør.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment