Historien bak retten

Kylling pita med tzatziki er en rett inspirert av middelhavskjøkkenet. Den kombinerer saftig grillet kylling, mykt pitabrød og den forfriskende smaken av tzatziki. Retten har sine røtter i gresk gatemat, der enkelhet og kvalitet på ingrediensene står i sentrum. Jeg elsker denne retten fordi den er lett å lage, og de friske smakene passer perfekt til både lunsj og middag.


Næringstabell for ingredienser

IngrediensVitaminer og mineralerFettSukkerProteiner
KyllingfiletProtein, vitamin B6, fosfor3 g0 g22 g
PitabrødKarbohydrater, fiber1 g2 g7 g
AgurkVitamin K, vann, antioksidanter0 g1 g0 g
Yoghurt (gresk)Protein, kalsium, vitamin B1210 g4 g6 g
HvitløkVitamin C, mangan0 g0 g0 g

Smak og tekstur

Denne retten gir en deilig kombinasjon av saftig kylling, sprø grønnsaker og den kremete, kjølende tzatzikien. Pitabrødet er mykt og lunt, og fyllingen gir en harmonisk blanding av friskhet og krydder. Jeg elsker hvordan de ulike komponentene smelter sammen i hver bit.


Min erfaring, tips og minner om retten

Kylling pita med tzatziki er min favorittrett når jeg trenger noe raskt, sunt og mettende. Jeg husker spesielt en sommerdag da jeg serverte dette til venner på grillfest – det ble en umiddelbar suksess! Et tips er å marinere kyllingen på forhånd for ekstra smak, og alltid bruke ferske ingredienser i tzatzikien.


Tilbehørstabell

TilbehørBeskrivelse
Grønn salatLett og frisk som en ekstra side
Ovnsbakte poteterGir en mettende og sprø kontrast
FetaostTilfører en salt og kremet smak
Grillet paprikaSøt og røkt smak som passer perfekt
OlivenEn klassisk middelhavsside som gir fylde

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 400 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Kylling og Marinade:
  • 400 g kyllingfilet, i strimler
  • 2 ss olivenolje
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • Saften av 1/2 sitron
  • 1 ts paprikapulver
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1/4 ts chilipulver
  • Salt og pepper etter smak
  • Tzatziki:
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1/2 agurk, revet og avrent
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts sitronsaft
  • Salt og pepper etter smak
  • Tilbehør:
  • 4 pita eller flatbrød
  • 100 g blandet salat
  • 100 g cherrytomater, delt i to
  • 1/2 rødløk, i tynne skiver
  • Fetaost eller tørket oregano til topping (valgfritt)

STEG FOR STEG:

  • Bland ingrediensene til marinaden og legg i kyllingstrimlene. La marinere i minst 10 minutter.
  • Varm en stekepanne eller grill og stek kyllingen til den er gyllen og gjennomstekt, ca. 8-10 minutter.
  • Lag tzatzikien ved å blande yoghurt, revet agurk, hvitløk, olivenolje og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
  • Varm pitaene i ovnen eller på grillen.
  • Fyll hver pita med salat, kylling, cherrytomater, rødløk og en god skje tzatziki.
  • Topp med fetaost eller oregano hvis ønskelig, og server umiddelbart.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment