Hvordan smoothien ble til ispinne hjemme hos meg

Jeg har alltid elsket smoothie – særlig de grønne! Men en varm sommerdag tenkte jeg: “Hvorfor ikke fryse den?” Resultatet ble helt magisk. Jeg hadde sett at folk i USA laget “smoothie popsicles” og måtte prøve selv. Jeg brukte det jeg hadde: moden mango, en banan, litt yoghurt og spinat fra hagen. Barna mine trodde det var dessert, men jeg visste det var ren næring på pinne. Nå lager jeg disse hver uke hele sommeren – som snacks, som dessert og til og med som en rask frokost på varme dager.


Næringsstoffer og vitaminer i ingrediensene

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
MangoA, C, E, folat0,4140,8
BananB6, C, kalium0,3121,1
SpinatA, C, K, folat, jern0,40,42,9
Gresk yoghurtB12, kalsium, probiotika43,610
Mandelmelk (usøtet)E, kalsium, D201

Smak og tekstur slik jeg opplever det

Når jeg tar en bit, kjenner jeg først den friske, søte smaken av mango og banan – nesten som sorbet, bare mer kremet. Spinaten er ikke påtrengende, men gir en grønn dybde som gjør smaken spennende og rund. Konsistensen er silkemyk, og ispinnen smelter akkurat passe sakte. Jeg får en følelse av å spise noe sunt, men likevel koselig og oppfriskende. Det er litt som å drikke smoothie – bare enda morsommere! Jeg elsker at de ser fargerike og innbydende ut, og at de faktisk smaker like godt som de ser ut.


Mine erfaringer, tips og minner

Jeg har laget disse smoothiepinnene i mange varianter, men denne med spinat og mango er den jeg alltid vender tilbake til. Barna mine tar dem med ut i hagen, og jeg tar gjerne en selv når jeg trenger en liten pause. Jeg pleier å lage en dobbel porsjon og fryse ned i små former. Et godt tips er å bruke godt modne bananer – de gir naturlig sødme og perfekt konsistens. En gang dyppet jeg dem i mørk sjokolade og rullet dem i kokos – det ble skikkelig fest! Disse ispinnene er blitt en fast sommertradisjon i vårt hus.


Tilbehør jeg liker å servere til

TilbehørKommentar
Hakket mørk sjokoladeDypp isen i og få et deilig skall
KokosflakGir tekstur og tropisk følelse
Friske bærServer ispinnene med bringebær eller blåbær ved siden av
Lime- eller sitronbåterEn syrlig kontrast som fremhever fruktsmaken
MyntebladerFrisker opp og pynter vakkert

 

Porsjoner: 6 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 70 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Frukt og grønt
  • 1 moden mango (ca. 200 g kjøtt)
  • 1 moden banan
  • 1 stor neve fersk spinat (ca. 30 g)
  • Saften av ½ lime
  • Krembase
  • 1,5 dl gresk yoghurt, naturell
  • 1 dl usøtet mandelmelk eller annen plantebasert melk

STEG FOR STEG:

  1. Skrell mango og banan, og kutt dem i grove biter. Sørg for at frukten er moden – den gir naturlig sødme og bedre konsistens.

  2. Skyll spinaten godt, og rist den tørr i et kjøkkenhåndkle eller salatslynge.

  3. Ha frukten og spinaten i en blender, og tilsett limejuice, yoghurt og melk.

  4. Kjør blandingen glatt på høy hastighet i ca. 1–2 minutter, til du får en silkemyk, grønn masse uten biter.

  5. Smak til, og juster eventuelt med litt ekstra lime for syrlighet eller mer banan for sødme. Du kan også blande inn en liten håndfull mynteblader for en frisk tvist.

  6. Hell blandingen i ispinnformer, og sett pinnene på plass. Sørg for å banke formene lett i benken for å fjerne eventuelle luftbobler.

  7. Sett formene i fryseren i minst 4 timer, gjerne over natten, til smoothiepinnene er helt gjennomfrosne.

  8. Ta dem ut ved servering, og løsne pinnene ved å dyppe formen raskt i varmt vann i 10 sekunder.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment