Historien bak retten

Kremet pasta med kylling og parmesan har røtter i det italienske kjøkkenet, hvor enkle, men smakfulle ingredienser står i sentrum. Italienske pastaretter handler om balanse – en perfekt kombinasjon av teksturer og smaker. Etter hvert som denne retten spredte seg til andre land, har den fått mange ulike varianter, ofte med fløtebaserte sauser for en ekstra kremet opplevelse.

Jeg elsker denne retten fordi den gir meg følelsen av en ekte italiensk trattoria hjemme på mitt eget kjøkken. Den er enkel, men raffinert nok til en romantisk middag eller en koselig kveld med familien. Med noen små justeringer har jeg laget en sunnere versjon, men uten å gå på kompromiss med smaken.


Næringsstoffer i ingrediensene

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
FullkornspastaB-vitaminer, fiber226
KyllingfiletB12, jern, sink3031
Lett matfløteKalsium, vitamin D1233
ParmesanKalsium, B1280.29
HvitløkC-vitamin, mangan0.110.5
SpinatJern, A, C, K0.30.42.9

Smak og tekstur

Denne retten er en drøm for ganen. Den silkemyke sausen smyger seg rundt pastaen og gir en rik, fyldig munnfølelse. Den saftige kyllingen tilfører proteinrik tyggemotstand, mens parmesanen bringer en dyp, salt umami-smak som løfter retten til et nytt nivå.

Det jeg elsker mest, er kontrasten mellom den myke pastaen og de lett sprø pinjekjernene på toppen. Et hint av sitron gir friskhet, mens hvitløken tilfører et aromatisk preg. Helheten er harmonisk og balansert – perfekt for en romantisk middag eller en luksuriøs hverdagsrett.


Mine erfaringer, minner og tips

Første gang jeg laget denne retten var til en venninnekveld. Vi satt rundt spisebordet, nøt et glass vin og lot oss imponere over hvor luksuriøs en så enkel rett kunne føles. Den ble en umiddelbar favoritt.

Mitt beste tips er å spare litt pastavann og blande det inn i sausen. Det gir en ekstra silkemyk konsistens og binder sausen perfekt til pastaen. Ønsker du mer grønnsaker, kan du tilsette spinat eller brokkoli. Og ikke glem – god parmesan av høy kvalitet gjør hele forskjellen!


Tilbehør som passer perfekt

TilbehørHvorfor det passer godt
Ruccolasalat med sitronvinaigretteGir en frisk kontrast til den kremete sausen
Ovnsbakte cherrytomaterSøte og saftige, gir ekstra farge og smak
Grillet aspargesEn mild bitterhet som balanserer rikdommen
Sprøtt fullkornsbrødPerfekt for å suge opp den deilige sausen
Et glass lett hvitvin eller hjemmelaget sitronvannFrisk og lett drikke til den fyldige retten

 

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

 
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 520 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Pasta og kylling
  • 300 g fullkornspasta (penne eller fettuccine)
  • 400 g kyllingfilet
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 ts havsalt
  • 1/2 ts nykvernet svart pepper
  • 1/2 ts paprikapulver
  • Kremet saus
  • 2 dl lett matfløte
  • 1 dl kyllingkraft
  • 2 ss gresk yoghurt
  • 1 ts sitronsaft
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 50 g revet parmesan
  • 1 ts maizena rørt ut i 2 ss vann
  • Topping og garnityr
  • Frisk basilikum
  • 2 ss ristede pinjekjerner
  • Ekstra revet parmesan

STEG FOR STEG:

  • Kok pastaen: Kok fullkornspasta etter anvisning på pakken til den er al dente. Sil av vannet, men spar 1 dl pastavann.
  • Forbered kyllingen: Krydre kyllingfiletene med salt, pepper og paprikapulver.
  • Stek kyllingen: Varm en stekepanne med olivenolje og stek kyllingen på middels høy varme i 4-5 minutter på hver side, til den er gyllen og gjennomstekt. La hvile før den skjæres i skiver.
  • Lag sausen: Fres hvitløk i litt olje i samme panne. Tilsett kyllingkraft og matfløte, og rør godt. Ha i maizena-blandingen for å tykne sausen.
  • Smaksett sausen: Tilsett revet parmesan, sitronsaft og gresk yoghurt. La sausen småkoke i et par minutter til den blir kremet.
  • Bland sammen: Vend pastaen inn i sausen sammen med pastavannet og rør godt. Ha i kyllingskivene og bland forsiktig.
  • Topp retten: Dryss over frisk basilikum, ristede pinjekjerner og ekstra parmesan før servering.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment