Fylte avokadohalvdeler med tunfisk og urter

Jeg kom først over denne oppskriften i et magasin på et legekontor, av alle steder! Enkle, sunne og smakfulle måltider – akkurat det jeg leter etter i en travel hverdag. Ideen med å bruke avokado som både skål og ingrediens stammer visst fra California, hvor helse og nytelse går hånd i hånd. Her hjemme har jeg justert den med norske urter, litt sitron og en god dæsj kjærlighet. Nå er det en av mine faste lunsjretter – og perfekt når jeg har lyst på noe lett, men samtidig mettende og næringsrikt.


Næringstabell – per porsjon

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Avokado (100 g)E, K, B6, folat150.42
Tunfisk i vannB12, D1.5023
Mager kesam (30 g)B2, B120.31.23
Vårløk (20 g)C, K0.10.50.6
Persille (5 g)C, K0.10.10.2

Smak og tekstur

Jeg elsker hvor godt kremet, friskt og samtidig litt pikant denne retten er. Den modne avokadoen gir en silkemyk munnfølelse, mens tunfisken gir fylde og litt tyggemotstand. Kesamen gjør fyllet luftig og lett, og sennepen og sitronen gir akkurat nok sting til å vekke smaksløkene. Frisk vårløk og hakket persille gir både farge og et lite grønt løft – så godt, så enkelt! Det er som en liten smak av vår, uansett årstid. Og så ser det jo utrolig delikat ut på tallerkenen.


Min erfaring, tips og minner

Jeg lager dette ofte etter jobb når jeg vil ha noe raskt og lett. Barna mine er ikke så begeistret for tunfisk, men de elsker å få sin egen avokado og fylle den med noe annet – så det har faktisk blitt en liten “lag-din-egen” favoritt her hjemme. Jeg pleier å lage ekstra fyll og bruke det på knekkebrød neste dag. Et tips fra meg: legg et dryss med ristede gresskarkjerner på toppen – det gir en deilig crunch og litt ekstra næring. Denne retten gir meg alltid følelsen av å ta godt vare på meg selv.


Tilbehør jeg liker

TilbehørHvorfor jeg velger det
Grove knekkebrødSprøtt, metter godt og gir fiber
QuinoasalatFriskt og proteinrikt tilbehør
Egg i båterEkstra proteiner og kremet konsistens
RåkostsalatGir farge, friskhet og fiber
Sitronvann med urterEnkelt, rensende og passer perfekt ved siden

 

Porsjoner: 2 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 250 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Til fylte avokadohalvdeler:
  • 2 modne avokadoer
  • 1 boks tunfisk i vann (ca. 140 g)
  • 1 stilk vårløk, finhakket
  • 1 ss frisk hakket persille
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ss mager kesam eller yoghurt naturell
  • 1 ss sitronsaft
  • Salt og pepper etter smak
  • Til servering:
  • 2 grove knekkebrød eller 1 dl kokt quinoa
  • Frisk salat (f.eks. ruccola eller babyspinat)
  • Ekstra sitronbåter og urter

STEG FOR STEG:

  • Del avokadoene i to og fjern steinen. Bruk en skje til å løsne hulrommet lett, men la formen stå igjen slik at du får plass til fyllet.

  • Mos litt av avokadokjøttet og sett til side – det kan blandes inn i tunfiskfyllet for ekstra kremet konsistens.

  • Hell av vannet fra tunfisken og ha tunfisken i en bolle. Rør inn kesam, sitronsaft, dijonsennep og det avokadokjøttet du tok ut.

  • Tilsett vårløk og persille, og smak til med salt og pepper. Bland godt til en jevn masse.

  • Fyll avokadohalvdelene med tunfiskblandingen – bruk gjerne en spiseskje og legg fyllet dekorativt over.

  • Pynt med ekstra urter, litt nykvernet pepper og eventuelt noen dråper sitron på toppen.

  • Server straks, sammen med salat og knekkebrød eller quinoa.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment