Historien bak retten

Indrefilet av svin er et magert og mørt kjøttstykke som ofte brukes i festmåltider. Kombinert med en kremet soppsaus blir dette en rett som passer både til hverdags og spesielle anledninger. Soppsausen, laget med ferske sopp og krem, tilfører retten en jordaktig dybde som løfter smaken til nye høyder. Jeg elsker denne kombinasjonen for dens balanse mellom mildt, mørt kjøtt og rik saus.


Næringstabell for ingredienser

IngrediensVitaminer og mineralerFettSukkerProteiner
Indrefilet av svinProtein, jern, vitamin B123 g0 g22 g
SjampinjongVitamin D, kalium, fiber0 g1 g3 g
FløteKalsium, vitamin D35 g3 g2 g
LøkVitamin C, fiber0 g3 g1 g
SmørVitamin A, kalsium81 g0 g1 g

Smak og tekstur

Denne retten kombinerer saftige biter av svinekjøtt med den kremede og fyldige teksturen til soppsausen. Soppens jordaktige smak balanseres perfekt med fløtens fylde og løkens sødme. Jeg elsker hvordan kjøttet blir mørt og absorberer smakene fra sausen, noe som gjør retten uimotståelig.


Min erfaring, tips og minner om retten

Indrefilet av svin med soppsaus er en rett jeg ofte lager når jeg vil imponere gjester uten å bruke for mye tid. Jeg husker spesielt en middag der denne retten ble servert med ovnsbakte poteter og grønnsaker – alle ville ha oppskriften! Et tips er å bruke en miks av sopp, som kantareller og sjampinjong, for ekstra smak.


Tilbehørstabell

TilbehørBeskrivelse
Ovnsbakte poteterSprø utside og myk innside, perfekt til sausen
Grønn salatFrisk kontrast til den rike sausen
Dampede grønnsakerLett og sunn side som balanserer retten
RisEnkle og nøytrale smaker som passer godt
HvitløksbrødPerfekt for å suge opp rester av sausen

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 400 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser:
  • 600 g indrefilet av svin
  • 2 ss smør
  • 2 hvitløksfedd, knust
  • 1 ts fersk timian eller rosmarin
  • Salt og pepper etter smak
  • Soppsaus:
  • 300 g sjampinjong, skivet
  • 2 ss smør
  • 1 dl hvitvin eller kyllingkraft
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts soyasaus
  • 1/2 ts tørket timian
  • Salt og pepper etter smak
  • Tilbehør:
  • Potetmos, ris eller ovnsbakte grønnsaker

STEG FOR STEG:

  • Forvarm ovnen til 200 °C.
  • Krydre svinefileten med salt og pepper. Varm smør i en stor stekepanne og brun fileten på alle sider sammen med hvitløk og urter. Sett fileten i en ildfast form og stek i ovnen i 15-20 minutter, eller til kjernetemperaturen er 65-70 °C.
  • Mens fileten steker, lag soppsausen. Smelt smør i samme panne og fres sjampinjongene til de er gylne.
  • Tilsett hvitvin eller kyllingkraft og la det småkoke i 2-3 minutter.
  • Rør inn kremfløte, soyasaus og tørket timian. La sausen småkoke til den tykner, og smak til med salt og pepper.
  • La fileten hvile i 5 minutter etter steking, og skjær den deretter i skiver.
  • Server fileten med soppsaus over, og tilbehør etter ønske.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment