Historien bak oppskriften

Jeg husker første gang jeg smakte kald gulrotjuice – det var i en liten juicebar i Berlin en sommerferie. Den hadde en gyllen farge, og smaken var både søt, syrlig og så frisk! Jeg tok ideen med hjem og begynte å eksperimentere på mitt eget kjøkken. Etter noen runder med prøving og feiling, landet jeg på en kombinasjon av ferskpresset appelsin, søt gulrot og en liten dæsj ingefær for varme. Når jeg fryser den i isbitform og serverer som slush, blir det en perfekt drikk for varme dager – eller når jeg bare trenger litt ekstra energi.


Næringsinnhold per porsjon

IngrediensVitaminerFettSukker (naturlig)Proteiner
Gulrot (150 g)A, K, B6, kalium0,3 g6 g1 g
Appelsin (150 g)C, folat, antioksidanter0,2 g12 g0,9 g
Ingefær (10 g)B6, C, magnesium0,1 g0,3 g0,2 g
Sitronsaft (10 ml)C, kalium0 g0,2 g0 g

Smak og tekstur

Denne drikken smaker som en solskinnsdag i glasset. Den har en naturlig sødme fra gulrøttene og appelsinen, men balanseres av en frisk syrlighet fra sitronen. Ingefæren gir et lite hint av varme som prikker litt på tungen – men ikke for mye! Når den serveres frossen eller som slush, får den en deilig krystallisert tekstur som gjør den ekstra forfriskende. Jeg liker å nyte den sakte med sugerør, gjerne mens jeg sitter ute på verandaen og kjenner solen i ansiktet. Den føles sunn, lett og utrolig oppløftende.


Min erfaring og tips

Jeg elsker å lage denne juicen på søndager og fryse ned i porsjoner – da har jeg alltid noe friskt klart i fryseren når ukens tempo setter inn. Når barna kommer hjem varme og slitne etter trening, tilbyr jeg denne i stedet for brus, og de elsker den! Et tips er å bruke økologiske gulrøtter – de har en helt egen sødme. Noen ganger tilsetter jeg litt gurkemeie for ekstra farge og helsefordeler. Og på varme sommerdager har jeg brukt denne som base til is – bare frys i former og stikk i pinne. Superenkelt og naturlig!


Forslag til tilbehør

TilbehørBeskrivelse
Grove knekkebrødLett og sprøtt ved siden av juice for en lett frokost
NøttemiksGir proteiner og sunt fett ved siden av juicen
Kokt eggKompletterer måltidet og gjør det mer mettende
Hjemmelaget yoghurtMild smak som passer godt med den syrlige juicen
Skiver av eple og pæreFor ekstra friskhet og tyggekonsistens

 

Porsjoner: 2 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 110 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedjuice:
  • 3 store gulrøtter (ca. 300 g)
  • 3 store appelsiner (ca. 450 g juice)
  • 1 ss revet fersk ingefær (ca. 10 g)
  • 1 ss sitronsaft (ferskpresset)
  • 1 dl kaldt vann
  • Valgfritt:
  • 1 ts chiafrø (for fiber og metthet)
  • 1 ts agavesirup eller lønnesirup (hvis du liker den søtere)

STEG FOR STEG:

  • Skrell gulrøttene og kutt dem i små biter. Har du juicemaskin, bruk den direkte. Har du ikke, kan de dampes lett i 3 minutter for mykere konsistens og så kjøles raskt ned.

  • Press appelsinene og sitronen for fersk juice. Sil gjerne appelsinsaften om du vil ha den helt klar.

  • Riv fersk ingefær fint og mål opp ca. 1 ss.

  • Ha gulrøtter, juice, ingefær og vann i en blender. Kjør til blandingen er helt jevn.

  • Smak til med sitron og eventuelt litt agavesirup.

  • Hell juicen i en isbitform eller flatt stålbrett. Sett i fryseren i 2–3 timer.

  • Rør forsiktig etter 1 time for granité-effekt, eller la stå i form og server som isbiter i glass.

  • Server umiddelbart i små glass. Topp gjerne med et dryss chiafrø og en stripe appelsinskall.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment