Friske agurkruller med kremet urtesmak

Historien bak oppskriften

Agurkruller har sitt opphav i det asiatiske kjøkkenet, hvor de lenge har vært brukt i sushi og lette forretter. Etter hvert har denne friske retten fått fotfeste også her i Skandinavia, spesielt blant dem som ønsker sunne og lettlagde alternativer. Jeg oppdaget dem første gang på en sommerfest, hvor de var en av de mest populære smårettene på bordet. Det fine med agurkruller er at de både er enkle å lage, sunne og utrolig delikate å servere. Jeg elsker hvordan denne retten har blitt en favoritt hos meg, særlig som en lett forrett eller snacks på varme sommerdager.

Næringsinnhold per porsjon

IngrediensVitaminerFettSukkerProteiner
Agurk (1 stk)C, K0,2g1,7g0,8g
Lett kremost (100g)A, D, B1210g2,5g8g
Dill (2 ss)A, C0,1g0,2g0,3g
Gressløk (2 ss)A, C, K0,1g0,2g0,3g
Persille (1 ss)C, K, A0,1g0,1g0,2g

Smak og tekstur

Første gangen jeg smakte agurkruller, ble jeg overrasket over den fantastiske balansen mellom sprøhet og kremet fylde. Den kjølige, friske agurken gir en deilig kontrast til den myke, lett syrlige kremosten. Urtene løfter smaken og gir en lett krydret, aromatisk dybde. Hver bit er som en liten eksplosjon av friskhet i munnen – sprø, kremet, og akkurat passe salt. Jeg synes også at det er morsomt å eksperimentere med smakstilsetninger, for eksempel en anelse hvitløk eller et dryss chiliflakes for et lite kick. Dette er en rett som er mild nok for alle, men samtidig har nok karakter til å vekke interessen.

Min erfaring, tips og minner

Jeg har laget disse agurkrullene utallige ganger, og de går aldri av moten! Spesielt på sommeren elsker jeg å servere dem som en lett og elegant forrett. Noe jeg har lært gjennom årene, er at det er viktig å bruke en skikkelig skarp ostehøvel eller mandolin for å få tynne og jevne skiver – ellers blir de vanskelige å rulle. Et annet tips er å la kremosten stå ute i romtemperatur i noen minutter før du blander inn urtene, så den blir lettere å smøre. Noen ganger bytter jeg ut kremosten med cottage cheese for en mer proteinrik variant. For meg er dette en oppskrift som bringer frem gode minner om solrike dager og hyggelige sammenkomster.

Tilbehør som passer til

TilbehørSmakskombinasjonSunnhetsfaktor
Grovt knekkebrødSprøtt og metterHøyt fiberinnhold
Saltredusert soyasausUmami og dybdeLavt natriuminnhold
Frisk sommersalatLett og friskMasse vitaminer
Ristede sesamfrøNøtteaktig smakSunne fettsyrer
SitrondressingSyrlig og friskC-vitaminboost

  

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 100 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Grunnleggende ingredienser:
  • 1 stor agurk
  • 100 g lett kremost
  • Urter og krydder:
  • 2 ss finhakket frisk dill
  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • 1 ss finhakket frisk persille
  • Salt og nykvernet pepper etter smak
  • Valgfritt tilbehør:
  • Chiliflakes
  • Saltredusert soyasaus
  • Grovt brød
  • Frisk salat

STEG FOR STEG:

  • Vask agurken grundig og tørk den.
  • Bruk en ostehøvel eller mandolin til å skjære tynne, lange skiver av agurken.
  • Legg agurkskivene på et kjøkkenhåndkle for å fjerne overflødig væske.
  • Bland sammen kremost, dill, gressløk og persille i en bolle.
  • Smak til med salt og nykvernet pepper.
  • Legg en liten mengde kremostblanding på den ene enden av hver agurkskive.
  • Rull forsiktig sammen til en fast rull.
  • Gjenta med resten av skivene.
  • Plasser agurkrullene på et fat og dryss eventuelt over chiliflakes.
  • Server umiddelbart, gjerne med grovt brød eller en frisk salat.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment