Historien bak oppskriften

Denne salaten oppdaget jeg første gang på et lite kafébesøk i Provence for mange år siden. Jeg hadde aldri trodd at bringebær og feta kunne passe så godt sammen, men det var kjærlighet ved første bit! Da jeg kom hjem, prøvde jeg å gjenskape opplevelsen med norske råvarer og min egen vri. Nå lager jeg denne salaten hver sommer – gjerne til grillmat eller som en lett lunsj på terrassen. Den er fargerik, frisk og utrolig enkel å lage, og hver gang jeg serverer den, blir folk alltid nysgjerrige på oppskriften.


Næringstabell – hovedingredienser

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Protein (g)
RuccolaK, A, folat, kalsium0.60.21.6
BringebærC, fiber, antioksidanter0.34.41.2
FetaostB12, kalsium, fosfor21.00.514.0
ValnøtterE, omega-3, magnesium18.01.44.3
OlivenoljeE, K, enumettet fett10.00.00.0

Smak og tekstur

Smakene i denne salaten er som et lite eventyr i munnen. Den pepperaktige ruccolaen gir et lite sting, bringebærene er søte og syrlige, mens fetaosten tilfører både kremet konsistens og salt karakter. Valnøttene gir en deilig sprøhet og dybde, og en mild honningdressing binder alt sammen med et hint av sødme og friskhet. Hver bit har en perfekt balanse av kontraster – mykt og sprøtt, søtt og salt, syrlig og kremet. Det er en salat som ikke bare smaker fantastisk, men også føles både lett og mettende.


Min erfaring, tips og minner

Denne salaten lager jeg ofte når vi får besøk – den både ser flott ut og smaker nydelig. Jeg bruker ferske bringebær når de er i sesong, og frosne når det er vinter – da tiner jeg dem forsiktig på kjøkkenbenken. Hvis jeg skal gjøre salaten mer mettende, tilsetter jeg gjerne litt kokt quinoa eller couscous. Jeg har også prøvd å bytte ut feta med cottage cheese for en lettere variant – det fungerer fint! En av mine beste minner med denne retten var en piknik i hagen, med hvitvin i glasset og latter rundt bordet – og en stor bolle ruccolasalat i midten.


Tilbehør jeg liker å servere til

TilbehørHvorfor jeg liker det sammen med salaten
Grillet kyllingfiletMild smak som lar salaten skinne
HvitløksbrødSprøtt og aromatisk, perfekt ved siden av
Vann med sitron og mynteFriskt og rensende mellom munnfullene
Ovnsbakte poteterGir ekstra metthet og varme kontraster
Gresk yoghurt med urterNydelig som dip eller ved siden av

 

Porsjoner: 2 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 220 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Til salaten:
  • 70 g ruccola
  • 100 g ferske bringebær (eller frosne, tint)
  • 80 g fetaost, smuldret (gjerne lettvariant)
  • 2 ss valnøtter, grovhakket og lett ristet
  • Frisk persille eller basilikum til pynt
  • Til honningdressing:
  • 1 ss extra virgin olivenolje
  • 1 ts eplecidereddik
  • 1 ts honning
  • Litt salt og pepper etter smak

STEG FOR STEG:

  • Skyll ruccolaen godt og la den renne av. Fordel på et stort fat eller i en salatbolle.

  • Legg bringebærene forsiktig over ruccolaen.

  • Smuldre fetaen over salaten og strø over valnøtter.

  • Visp sammen olivenolje, eplecidereddik, honning, salt og pepper i en liten skål.

  • Drypp dressingen jevnt over salaten rett før servering.

  • Pynt gjerne med litt ferske urter for ekstra smak og farge.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment