En liten historie bak oppskriften

Denne oppskriften kom til en sommer vi hadde med oss barna til hytta. Det var en av de hete dagene hvor alt smeltet, og jeg ville lage noe kaldt som ikke bare var is og sukker. Jeg hadde kokosvann i skapet, litt lime, og en god mengde blåbær som vi hadde plukket tidligere på dagen. Jeg helte alt i isformer og satte dem i fryseren. Senere på kvelden smakte vi – og jeg visste med en gang at jeg måtte lage dem igjen. De ble så godt mottatt at barna etterpå begynte å kalle det «mammas snille is».


Næring og vitaminer i ingrediensene

IngrediensProteiner (g)Fett (g)Sukker (g)Vitaminer og mineraler
Kokosvann0.70.22.6Kalium, magnesium, C-vitamin
Blåbær1.00.37.0A, C, K, antioksidanter, fiber
Limesaft0.301.0C, flavonoider
Mynteblader0.20.10.5A, C, jern, mentol

Smak og tekstur

Når jeg tar første bit av denne isen, kjenner jeg straks den sprø iskrystallen fra kokosvannet som smelter lett mot tunga. Den naturlige sødmen i blåbærene bryter så fint med den syrlige limen, og mynten gir et lite hint av friskhet. Isen er lett og slukker tørsten nesten mer enn den metter – perfekt for de dagene når du bare trenger noe kaldt og ekte. Jeg elsker den naturlige smaken og hvor lite den egentlig trenger for å smake så mye. Det føles som en sommerbris i en pinne!


Min erfaring, tips og minner

Dette er en av mine favoritter å lage med barna – den er enkel, krever få ingredienser og det er gøy å se bærene bli til is. Jeg lager den ofte kvelden før vi skal ha utflukt, og tar dem med i kjølebag. Den passer som dessert, men også som mellommåltid eller sunn kos på varme dager. Noen ganger bytter jeg blåbær med bringebær eller jordbær. Og hvis jeg føler meg ekstra kreativ, tilsetter jeg litt revet ingefær eller sitronmelisse. Det viktigste er at den alltid gir et lite øyeblikk av glede og ro i sommervarmen.


Tilbehør jeg liker å servere til

TilbehørSmak/teksturHvorfor jeg liker det
Fersk vannmelonSøt og saftigSuppleres fint med den syrlige isen
Iskald urtete med sitronMild og aromatiskKomplementerer limen og kjøler ekstra godt
Håndfull mandlerSprø og nøtteaktigGir litt metthet og proteiner ved siden av
Små fruktspydFargerike og søteBarna elsker dem, og de ser så lekre ut sammen
Kald havregrøt med bærKremet og sunnGjør det hele til et lite sommermåltid

 

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 40 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Isbase:
  • 4 dl usøtet kokosvann
  • Saften av ½ lime
  • 1 ts revet limeskall
  • Fyll:
  • 100 g ferske eller frosne blåbær
  • Valgfritt:
  • Friske mynteblader (2–3 små blader per pinne)

STEG FOR STEG:

  • Skyll blåbærene godt og tørk dem forsiktig med kjøkkenpapir.

  • Bland kokosvann, limesaft og limeskall i en mugge.

  • Fordel blåbærene i ispinneformer – 6 former holder fint.

  • Hell kokosvannblandingen over bærene til formene er nesten fulle.

  • Tilsett evt. en mynteblad i hver form for ekstra frisk smak.

  • Sett i pinner og plasser i fryseren i minst 4 timer, eller til isen er helt stiv.

  • For å løsne isene lett, skyll formene kort i lunkent vann før du trekker dem ut.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment