Historien bak oppskriften

Perserne utviklet de første variantene av sorbet, og senere spredte den seg til Middelhavet. Italienerne gjorde den til en luksuriøs dessert, ofte servert mellom rettene for å rense ganen. Etter hvert eksperimenterte folk over hele verden med ulike fruktvarianter. Jeg forbinder ananas-sorbet med varme sommerdager og tropiske smaker. Første gang jeg laget den selv, ble jeg overrasket over hvor enkelt det var. Med noen få ingredienser og en blender fikk jeg en silkemyk, frisk dessert uten behov for ismaskin. Nå lager jeg den ofte, spesielt når jeg har moden ananas liggende.


Næringsinnhold per porsjon

NæringsstofferMengde per porsjonViktige vitaminer/mineraler
KalorierCa. 120 kcalVitamin C, kalium
Proteiner2 gMagnesium, fiber
Fett3 gSunne fettsyrer fra kokos
Sukker14 gNaturlig fruktsukker, ingen raffinert sukker

Smak og tekstur

Ananas-sorbet har en forfriskende balanse mellom søtt og syrlig. Den naturlige sødmen fra ananasen blir fremhevet av en liten skvett limejuice, som gir en frisk kontrast. Konsistensen er silkemyk og kremet, spesielt hvis du tilsetter litt kokosmelk. Uten melk eller fløte føles den lett og luftig, perfekt på en varm dag. Små krystaller gir en lett kornete tekstur når den er helt frossen, men blir fløyelsmyk igjen etter noen minutter i romtemperatur. Jeg liker også å tilsette litt revet ingefær for en varmende undertone, eller en klype chili for en spennende twist.


Min erfaring, tips og minner

Jeg lager denne sorbeten ofte når jeg har moden ananas liggende. Det er en enkel måte å bruke opp frukt på før den blir for myk. Noe av det beste med denne oppskriften er at den bare krever noen få ingredienser, og at den er utrolig lett å lage. Første gangen jeg laget den, ble jeg overrasket over hvor kremet den ble uten fløte. Jeg serverer den ofte som en lett dessert etter grillmat eller sammen med ferske bær. En av mine beste minner er å lage denne sammen med barna – de elsker å følge med mens blenderen forvandler frossen frukt til en myk, deilig sorbet.


Passende tilbehør

TypeForslag
DrikkeKokosvann, iste med sitron, hvitvin
Ekstra fruktMango, pasjonsfrukt, bringebær
ToppingsRistede kokosflak, hakkede nøtter, limezest
ServeringsforslagI ananasskall, i små glass med mynteblad

 

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

 
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 120 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser
  • 1 moden ananas (ca. 500 g), skrelt og kuttet i biter
  • 2 ss honning eller lønnesirup
  • 1 lime, saften
  • 1 dl kokosmelk (valgfritt, for ekstra kremet konsistens)
  • Smakstilsetninger (valgfritt)
  • 1 ts finrevet ingefær
  • En klype chili eller kajennepepper
  • Topping
  • Ristede kokosflak
  • Friske bær
  • Hakkede nøtter

STEG FOR STEG:

  • Forbered frukten. Skrell ananasen og kutt den i små biter. Legg bitene på et brett og frys i minst fire timer, helst over natten.
  • Blend til en glatt konsistens. Ha de frosne ananasbitene i en kraftig blender eller food processor. Tilsett honning, limesaft og eventuelt kokosmelk.
  • Smak til. Hvis du ønsker en litt mer spennende smak, tilsett revet ingefær eller en klype chili.
  • Server umiddelbart. Sorbeten kan spises rett fra blenderen for en myk konsistens. For en fastere konsistens, sett den i fryseren i 30 minutter.
  • Pynt og nyt. Strø over ristede kokosflak, friske bær eller hakkede nøtter før servering.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment