En frisk drikk med røtter fra India

Lassi er en tradisjonell drikk fra India, og den ble raskt min favoritt etter en reise til Kerala for noen år siden. Opprinnelig ble den laget for å kjøle kroppen ned i det varme, tørre klimaet – men jeg mener den er like perfekt på en norsk sommerdag. Mango-lassi er kanskje den mest kjente varianten, og med god grunn! Den silkemyke konsistensen, balansen mellom søtt og syrlig, og den naturlige sødmen fra mangoen gjør den uimotståelig. Jeg har gjort min vri med litt mindre sukker og gresk yoghurt for et sunnere alternativ som metter mer og smaker nydelig.


Næringsinnhold i hovedingredienser

IngrediensVitaminerFettSukkerProteiner
Mango (fersk)C, A, E0,4g14g1g
Gresk yoghurt (mager)B12, Kalsium, D2g3g10g
KardemommeC, B6, mangan0,7g0g0,6g
Agavesirup (1 ts)Små mengder B20g5g0g

Smak og tekstur

Jeg elsker hvordan denne lassi smaker – fløyelsmyk yoghurt med søt mango og et lite hint av kardemomme som gir en krydret dybde. Når jeg tar en slurk, kjenner jeg hvordan kjøligheten brer seg i hele kroppen. Konsistensen er kremet, men likevel lett, og det er akkurat passe sødme til å gi en dessertfølelse uten å bli for tung. Kardemommen er virkelig prikken over i-en – den gir et eksotisk preg som gjør hele opplevelsen mer spennende. Det er rett og slett som en smoothie og dessert i ett!


Min erfaring og beste tips

Jeg lager denne lassi ofte om sommeren – særlig når jeg har gjester på terrassen. Det er noe med å servere et kaldt glass i høye glass med sugerør og mynte som får folk til å smile. En gang brukte jeg frosne mangobiter og litt appelsinsaft – det ble faktisk ekstra friskt! Jeg liker også å ha litt granola eller kokosflak på toppen som en slags “topping”, særlig hvis jeg skal ha den til frokost. Mitt tips? Bruk godt moden mango, det gir sødme nok til at du kan droppe søtning helt.


Passende tilbehør og servering

Tilbehør eller serveringHvorfor det passer
Frokostblanding med nøtterGir crunch og metthetsfølelse
Frisk fruktsalatLett og balanserer teksturen
Grillet naanbrødFor indisk touch og litt salt mot det søte
Kokosflak eller chiafrøFor ekstra fiber og smak
Mynteløv og isbiterHever presentasjonen og friskhet

 

Porsjoner: 2 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 180 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser:
  • 2 dl gresk yoghurt (naturell, helst 2 % fett)
  • 2 dl moden mango i biter (fersk eller frossen)
  • 1 ts lønnesirup eller 1 dadel uten stein
  • 1⁄4 ts malt kardemomme
  • 1 klype gurkemeie (valgfritt)
  • 1 dl iskaldt vann (eller noen isbiter)
  • Frisk mynte til pynt

STEG FOR STEG:

  • Skrell og skjær mangoen i terninger hvis du bruker fersk mango. Har du frossen mango, kan du bruke den direkte.

  • Ha mango, yoghurt, lønnesirup eller dadel, kardemomme og eventuelt gurkemeie i en blender.

  • Tilsett kaldt vann eller noen isbiter for en mer flytende konsistens.

  • Kjør blandingen i blenderen i 30–60 sekunder til du har en jevn, kremet drikk.

  • Smak til med mer søtning eller krydder om ønskelig.

  • Hell over i glass, pynt med frisk mynte og server med sugerør eller skje.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment