Historie

Jeg begynte å lage havregrynsbarer da jeg trengte noe sunt og enkelt å spise på hektiske morgener. Oppskriften er inspirert av energibarer jeg kjøpte på kaféer, men jeg ønsket å lage en sunnere og rimeligere variant hjemme. Disse barene ble raskt en favoritt i familien, spesielt fordi de er så allsidige og kan tilpasses etter hva vi har i skapet. De passer perfekt som frokost på farten, et mellommåltid, eller en liten energiboost før trening. Jeg elsker å pakke dem i små matpapirposer, klare for å tas med ut døren.


Tabell: Næring og vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Havregryn (3 dl)B1, fiber, magnesium3,50,68
Mandler (1 dl)E, magnesium, kalsium1416
Solsikkefrø (1 dl)E, selen, magnesium140,55
Tranebær (½ dl)C, antioksidanter0,180,1
Honning (2 ss)Kalium, magnesium0,1170,1
Kokosolje (2 ss)Laurinsyre, E-vitamin1400

Smak og tekstur

Havregrynsbarene har en deilig kombinasjon av myk og sprø tekstur. Havregrynene gir en lett nøtteaktig base, mens mandlene og solsikkefrøene tilfører en behagelig crunch. Tørket tranebær tilfører små lommer med naturlig sødme og saftighet, og et hint av kanel gir en varm og hjemmekoselig smak. Når du tar en bit, smelter honningens sødme sammen med kokosoljens runde smak. De er mettende, energigivende og perfekt balansert for en sunn start på dagen.


Min erfaring og tips

Jeg elsker hvor praktiske disse barene er, og hvor raskt de kan tilpasses etter smak. En gang tilsatte jeg litt hakket mørk sjokolade for å gjøre dem ekstra spesielle, og det ble en suksess hos barna. Jeg anbefaler å bruke ristede nøtter for en ekstra intens smak, og hvis du vil ha enda mer protein, kan du tilsette litt proteinpulver i røren. Et annet tips er å oppbevare dem i kjøleskapet – da holder de seg friske lenger, og teksturen blir enda bedre.


Tabell: Tilbehør

TilbehørNæringsinnhold
Friske bærC-vitamin, antioksidanter
Yoghurt naturellProtein, kalsium
Sukkerfri sjokoladesausLavere sukker
Skiver med frisk fruktFiber, vitaminer

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 8 barer Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 180 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser:
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl mandler, grovhakket
  • 1 dl solsikkefrø
  • ½ dl tørkede tranebær eller rosiner
  • 1 ts kanel
  • Bindemiddel:
  • 2 ss honning eller lønnesirup
  • 2 ss kokosolje
  • 1 egg

STEG FOR STEG:

  1. Forvarm ovnen til 180 °C og kle en liten form (ca. 20 x 20 cm) med bakepapir.
  2. I en stor bolle, bland havregryn, mandler, solsikkefrø, tørket frukt og kanel.
  3. Smelt kokosolje og honning forsiktig i en liten kjele på lav varme.
  4. Visp egget lett sammen, og tilsett det i oljeblandingen. Hell dette over de tørre ingrediensene og rør godt.
  5. Press blandingen jevnt ned i formen med baksiden av en skje.
  6. Stek i ovnen i ca. 20–25 minutter, eller til barene er gyllenbrune på toppen.
  7. La formen avkjøles helt før du skjærer barene i passende størrelser. Oppbevar i en tett boks i kjøleskapet.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment